top of page

CAMPUS A58

LCP

Op het voormalige Philipsterrein aan de A58 in Roosendaal wordt op een schitterende zichtlocatie een DC (distributiecentrum) ontwikkeld. Op dit perceel wordt ruim 23.000 m2 verharding aangebracht, meer dan 3.400 meter riolering en een waterberging van 5.600 m3. Voor Ducot is dit het derde achtereenvolgende project in Roosendaal met deze logistiek ontwikkelaar. Dit DC heeft inclusief buitenruimte een oppervlak van 21 hectare.


Bouwteam

In bouwteamverband is de buitenruimte uitgewerkt van inrichtingsplan (opgesteld door architect Stripes) naar een UO (uitvoeringsgereed ontwerp). Het UO is separaat van de bouw aanbesteed. Reden hiervoor is een efficiëntere planning met behoud van marktwerking op het prijsniveau. Het resultaat is een optimale doorlooptijd waarin levertijden van materialen geen belemmeringen vormen en de mijlpaal voor start van de bouw is gehaald.


BREEAM

In het bouwteam zit naast de gebruikelijke constructeurs en ontwerpers ook een BREEAM-adviseur. De waarde-opgave van de BREEAM-eisen zijn meegenomen in het ontwerptraject. Zo is het bouwpeil van het DC afgestemd op de integrale grondbalans van bouw en infra. Het doel is om de meest efficiënte grondbalans te behalen met minimale aan- en afvoer van grond en minimale bemaling. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van Civil3D (zie BIM/GIS/VIS). De grond die uit de cunetten komt, is verwerkt onder de vloer van het DC en uit sloopmateriaal is menggranulaat gemaakt, dat is toegepast onder de verhardingen. Het resultaat van deze inspanningen is een 4-sterren BREEAM-certificaat.Het resultaat is een optimale doorlooptijd waarin levertijden van materialen geen belemmeringen vormen en de mijlpaal voor start van de bouw is gehaald

bottom of page