top of page
Wood

Sport en Groen: Coen

Het voorjaar komt eraan, bomen en struiken kleuren voorzichtig groen. Ook bij Ducot kleuren we groen. Coen Janssen is ons team komen...

Ducot allerlei - 21-09-2021-48.jpg

Het voorjaar komt eraan, bomen en struiken kleuren voorzichtig groen. Ook bij Ducot kleuren we groen. Coen Janssen is ons team komen versterken en brengt een brok ervaring mee over sportvelden.

Coen is gespecialiseerd in advieswerk over alle typen sportvelden zoals natuurgras, kunstgras en gravel. Of het nu gaat om velden waar één specifiek sport wordt beoefend, een multipark met verschillende sportvelden of zelfs multivelden, Coen weet hier wel raad mee. Zijn kennis combineert hij met een fantastisch netwerk. En natuurlijk is hij op de hoogte van de laatste trends zoals Padel (een variant op tennis en squash).


In zijn advieswerk gaat Coen grondig te werk. Er zijn onderzoeken nodig: milieutechnisch, geotechnisch en sporttechnisch. Welke verlichting is nodig? Locatiefactoren als bodemgesteldheid, zon, schaduw en ongedierte brengt hij in beeld. Zijn er kansen voor de opvang van water en is er ruimte om biodiversiteit te versterken?

Samen met de opdrachtgever werkt Coen naar een passend ontwerp, met aandacht voor het beheer. En natuurlijk het beschikbare budget. Daarbij is circulariteit de laatste jaren steeds belangrijker geworden. In de markt is daar veel ontwikkeling in te zien. Zo wordt er nu gewerkt aan het toepassen van het sap van maaisel als meststof. En hoe om te gaan met IPM (integrated pest management / Green Deal) bij natuurgrasvelden.

Met name bij de voetbal kunstgrasvelden is de zorgplicht ten aanzien van de infill een belangrijk aandachtspunt.


De diversiteit in zijn werk, de ontwikkelingen, de contacten en nazorg, maken dat Coen iedere dag met veel plezier werkt aan velden waar de sporters graag hun prestaties leveren.


Bel Coen eens voor een vrijblijvend gesprek: 06-54 75 07 27. Of mail: c.janssen@ducot.nl

bottom of page