top of page
Wood

Schaarste in overvloed

Ineens is het er. En overal: schaarste. Personeel, materialen, gas, zonnebloemolie, een vrije parkeerplaats, schaduw, vertrouwen, koelte,...

Ducot allerlei - 21-09-2021-48.jpg

Bijgewerkt op: 13 mrt.

Ineens is het er. En overal: schaarste. Personeel, materialen, gas, zonnebloemolie, een vrije parkeerplaats, schaduw, vertrouwen, koelte, elektriciteit, een tafeltje voor twee, bagagepersoneel. Zelfs ons geduld is schaars.


Het zou na corona eindelijk weer een prachtig jaar worden. Perspectief, vrijheid, leven! Nu hebben we het in Nederland, eigenlijk helemaal niet zo slecht, maar toch. Schaarste zijn we niet gewend. Aanpassen ook niet. Alles was er altijd in overvloed.

Toch is schaarste goed voor ons. Het prikkelt ons brein, het daagt ons uit tot creativiteit, innovatie. Anders tegen de wereld aan kijken, anders organiseren.


Een voorbeeld: in Zweden is zelfbediening in de horeca de standaard. Dat scheelt personeel. Een tafeltje voor twee? Tuurlijk, zoek maar een fijn plekje.

Volgens mij is het probleem dat we in Nederland alles willen, en van alles meer: asfalt, natuur, groen in de stad, snel dataverkeer, duurzame energie, meer mobiliteit, meer personeel, meer huizen, meer, meer, meer. We kunnen niet kiezen. Hoe gaan we dat allemaal voor elkaar krijgen? Wie gaan dat allemaal doen? En wanneer? Hoe ziet het eindplaatje er eigenlijk uit? Onze visie?


De oplossing: …… sorry, die heb ik niet……. Misschien een stukje van de puzzel, mijn bijdrage: meedenken, samen sparren, ruimte geven en gunnen, gezamenlijke doelen formuleren, schakelen tussen hoofddoel en details, oprecht interesse in jou, jouw situatie.


Zullen we stappen gaan zetten in deze zee van schaarste? Nieuwe wegen ontdekken en bouwen aan tevreden gezichten? Momenteel ben ik druk bezig met het stapelen van parkeren, vergroenen en waterberging,

ofwel de groene parkeerplaats. Niet alleen met gras, maar ook met sedum en klaver. En binnen Ducot zijn we altijd alert op hergebruik van bouwmaterialen en grondstoffen: de kringloop of ‘circulariteit’. Samen hebben we ideeën in overvloed!


Bel je mij om eens te sparren: 06 51 46 65 47. Of mail: jp.janssens@ducot.nl
Comments


bottom of page