top of page
Wood

Een buffer krijgt vorm

Afgelopen jaar is bij Cadier en Keer een waterbuffer aangelegd. De buffer heeft een capaciteit van 4.600 m3. Een deel daarvan, 700 m3 is...

Ducot allerlei - 21-09-2021-48.jpg

Bijgewerkt op: 13 mrt.

Afgelopen jaar is bij Cadier en Keer een waterbuffer aangelegd. De buffer heeft een capaciteit van 4.600 m3. Een deel daarvan, 700 m3 is permanent water. Permanent in combinatie met variatie in taludhelling en beplanting zorgt voor biodiversiteit.


Ducot mocht het ontwerp maken. Maar het gaat er natuurlijk om dat ons technisch plaatje ook buiten klopt. Het grondwerk vormt immers de basis voor het eindbeeld. Daarom maakte we een grondmodel dat de aannemer Kurvers Wegenbouw in staat stelt om de buffer uit te graven, precies zoals wij dat voor ogen hadden. Het grondmodel wordt ingeladen in de graafmachine die is uitgerust met GPS. Zo brengt dit grondmodel beelden tot perfecte uitvoering.


Ondertussen zijn de bomen al gepland en wachten wij op de krachtige werking van de natuur. Die zal ervoor zorgen dat ons grondwerk wordt aangekleed en het decor vormt met een rijk en divers planten- en dierenleven.

Comments


bottom of page