top of page

KLIMAATADAPTATIE

De gevolgen van klimaatverandering worden iedere dag meer zichtbaar. Tegelijkertijd ontstaan veel verschillende initiatieven om ons aan te passen aan die verandering en worden steeds meer maatregelen getroffen om klimaatverandering om te buigen.

In alle diensten die Ducot verzorgt, heeft klimaatadaptatie de prioriteit. Dat komt voort uit onze maatschappelijke betrokkenheid. Met de ervaringen die wij bij zeer uiteenlopende opdrachtgevers opdoen, brengen wij gevraagd en ongevraagd advies uit over klimaatadaptieve kansen die in projecten kunnen worden verzilverd.

Klimaatadaptatie krijgt vorm in concrete maatregelen zoals minder verharding, meer groen, water en schaduw. Klimaatadaptatie gaat leven door gebruikers van projecten (zoals bewoners, bedrijven en bezoekers) bewust te maken van de positieve effecten. Door goede voorbeelden te geven raken mensen en organisaties enthousiast. Een groene woonstraat met geveltuintjes tovert een glimlach op ieders gezicht. Op het bedrijventerrein waar je tijdens lunch lekker tussen het groen kan wandelen, zijn vacatures makkelijker in te vullen. En dan hebben we het nog niet gehad over biodiversiteit, want ook de plantjes en beestjes worden vrolijk van een groenere toekomst!

Vroegtijdig in de ontwikkeling met de juiste mensen aan tafel gaan, dat is de crux om tot een inrichting te komen die haalbaar en tegelijkertijd duurzaam, klimaat- en toekomstbestendig is. De mensen van Ducot zijn verbinders en zijn daarmee de ideale partner om samen te werken aan een ruimte die optimaal functioneert.

Zie jij kansen voor klimaatadaptatie in jouw project of zie je daarin vooral beren op de weg? Laten we samen de mogelijkheden eens onderzoeken.
 

Van probleemanalyse naar de best passende oplossing

bottom of page