UWC Maastricht

Gemeente Maastricht

De planvoorbereiding van de buitenruimte bij het United World College (UWC) in Maastricht.


Maatschappelijke balans: “Door buiten de kaders van de projectscope te kijken zijn wij in staat geweest om een innovatieve en duurzame oplossing voor de waterproblematiek te bedenken.”


Locatie
De nieuwbouwlocatie van de schoolcampus UWC, op het voormalige sportcomplex van voetbalvereniging ‘Rapid’ naast de bestaande regenwatervijver ‘Amby-vijver’ te Maastricht.

Opgave
In opdracht van de gemeente Maastricht en in nauw overleg met de architect hebben wij de engineering en uitbreiding van de infrastructuur rondom het UWC voorbereid. Speciaal aandachtspunt bij deze projectscope is geweest de uitbreiding van de bestaande Amby-vijver voor duurzame regenwateropvang . De uitbreiding van deze vijver is integraal onderdeel van de vormgeving van het gehele complex.

Bijzonderheden
Onder meer de hoge grondwaterstand, de vormgeving en aansluitingen op harde elementen (bijv. gevels) vormden een grote uitdaging om tot een waterdichte oplossing te komen. De kracht in deze scope is dat wij samen met de architect tot een creatieve en innovatieve oplossing zijn gekomen; het toepassen van een waterdichte minerale afdichting op de bodem en het talud genaamd ‘Trisoplast’ dat met een dikte van slechts 7 centimeter waterdichtheid garandeert.