Stage bij Ducot

3 september 2018

De afgelopen maanden heeft Stan Berben stage gelopen bij Ducot Engineering & Advies. Wie is Stan en hoe is het hem bevallen?

Stan is 20 jaar en begint nu aan het laatste jaar civiele techniek bij Zuyd Hogeschool te Heerlen. Op de middelbare school is de keuze voor techniek snel gemaakt en dankzij een klasgenoot komt hij in aanraking met civiele techniek. Toeval? “Nee, als klein kereltje speelde ik veel met lego en graafmachines, ik bouwde tunnels en dammen”. Civiele techniek zit blijkbaar in zijn bloed.

Als derdejaars student kiest Stan voor Ducot: “de website ziet er verzorgd uit en er staat een project bij dat vlak bij mij thuis is uitgevoerd”. Tijdens de stage heeft Stan veel geleerd. Niet alleen technische vaardigheden, maar volgens Stan ook: “doorvragen bij collega’s om je opdracht duidelijk te krijgen. Samenwerken door te overleggen met je team, door terugkoppeling te geven en te vragen. Pak je werk gestructureerd aan: plan van aanpak, planning, risico’s, benodigde gegevens.” Stan past zo goed in het team, dat hij afgelopen maanden vakantiewerk bij Ducot heeft gedaan. Ook de komende vakanties is Stan welkom.

De toekomst ziet er voor Stan goed uit. Er is veel vraag naar technisch personeel. Maar Stan heeft de komende jaren voor zichzelf wel al grof uitgeschetst: Eerst ga ik enkele jaren werkervaring opdoen, liefst bij een ingenieursbureau. En dan een flinke reis maken.”

Het team van Ducot wenst Stan veel succes. Wij zien hem graag snel terug!