Een reis door de ruimte

24 april 2019


‘Ruimte’ is een fascinerend begrip. Onze verre voorouders leefde op een plaat waar je vanaf kon vallen. Vervolgens zijn we een aantal eeuwen druk geweest met het ontdekken van onze aardbol. En voor ons ligt nog een onmetelijke ruimte, in welke richting je ook kijkt. Waar ligt de grens? En wat bevindt zich achter die grens?

Ondertussen lijkt onze directe leefomgeving steeds kleiner te worden. De ruimte is populair, je kunt er zoveel mee, maar toch ook weer niet. We gebruiken onze ruimte om te wonen, te werken en te recreëren. We vinden dat er in Nederland ruimte moet zijn voor de natuur. Vanuit de lucht is Nederland een mierenhoop waar het krioelt van leven. En ondergronds zien we een spaghetti van kabels, leidingen en prikkers in de bodem. Wat is er toch aan de hand?

De claim op de ruimte rijst de pan uit! En er komen steeds meer claims bij: voor logistiek, ecologische verbindingszones, energietransitie en klimaatadaptatie. Hoe gaan we daar mee om? Met polderen is ons kleine Nederland groot geworden. Goed samen overleggen en dan kom je er altijd wel weer uit. Vroeg of laat.

Polderen………….. Ja, polderen. In een polder kun je de wereld naar je hand zetten. Eerst vormen en dan beheren. Maar van die beheerder wordt nu steeds meer verlangd. Sterker nog, er wordt steeds meer vereist. En als je al die eisen en verlangens opstapelt, kijkt menig beheerder daar als een berg tegenop.

Maar dat is nog niet alles. Tegelijkertijd worden mensen mondiger. We accepteren niet zomaar dat er aan onze omgeving wordt gesleuteld. Technisch vernuft alleen is dus onvoldoende. Sensitiviteit, empathie en tact zijn minstens zo belangrijk. Waar haal je wezens vandaan met al die eigenschappen? Nou, gewoon, bij Ducot!

De mensen van Ducot hebben allemaal het ‘samenwerken-DNA’. Wij werken met oprechte interesse samen met opdrachtgevers en belanghebbende. “Werken met ruimte, ruimte die werkt”. Daar staan we voor. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze successen bereiken door samenwerken. En samenwerken doet Ducot op basis van gelijkwaardigheid. Samenwerken is geven en nemen, bouwen aan een product waar we allemaal tevreden mee zijn. Graag zouden we daar nu het stroomdiagram voor presenteren, maar dat is er niet. Ieder project vraagt om maatwerk. Ieder project prikkelt onze creativiteit. Dat vinden wij bij Ducot juist zo leuk!

Wilt u met ons een ruimtereis maken?

Gaan wij samenwerken in uw ruimte? Aan ruimte die werkt?